»   »  Vroegsignalering

Vroegsignalering

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn manier. Als er twijfel en ongerustheid is over de ontwikkeling van het kind, hebben ouders in deze fase behoefte aan ondersteuning. Zodat ze de juiste weg vinden en duidelijkheid krijgen om de juiste beslissingen voor hun kind te nemen. Het is belangrijk dat kinderen met een (mogelijke) ontwikkelingsachterstand zo vroeg mogelijk de juiste zorg ontvangen.

Het gaat om kinderen die opvallen door een gebrek aan bepaalde vaardigheden, door hun gedrag of door bijvoorbeeld een vorm van autisme. Signalen thuis, maar ook op school of van de kinderopvang kunnen aanleiding zijn om specialistische hulp in te zetten. Door tijdig in te springen kunnen problemen, ook op latere leeftijd, mogelijk worden voorkomen.

Medewerkers van Zozijn zijn gespecialiseerd in het zo vroeg mogelijk herkennen van problemen in de ontwikkeling. Met een vakterm noemen we dat ‘vroegsignalering’. Een goede aanpak kan binnen een gezin veel verbetering en waardevolle ontwikkelingskansen bieden voor het kind om deel te nemen aan de maatschappij.